KURO-OBI aka THE BLACK BELT

August 17, 2008



KURO-OBI atau dalam "Black Belt" ialah sebuah filem Jepun berkisarkan pengamal seni tradisional Karate. Aksi-aksi yang ditunjukkan adalah 'simple' dan menepati cara sebenar bertarung, bukan seperti filem Kung-Fu biasa.

Kisah 3 pemuda yang setia berlatih dengan gurunya mengikut cara tradisional yang lebih menumpukan nilai-nilai murni dan falsafah seni bela diri. Talipinggang hitam tradisional milik gurunya diperturunkan kepada sesiapa yang layak menerajui pusat latihan yang berlatar belakangkan tahun 1932.

Filem ini amat sesuai ditontoni semua peminat seni bela diri terutamanya dari aliran Karate dan Taekwon-Do Tradisional.

4 comments:

Eizam Izeimi Arbak September 10, 2008 at 2:35 PM  

helo geng, this is a very very good story la. gua tengok pun rasa malu la nak dibandingkan dgn budaya sekrg...siap nak rebut belt buruk tu...kite ni rebut beli belt. huhuhu...cerite mereka sungguh tersentuh hati....

ada satu lagi cerita pasal taekyun, lupa la tajuk, tapi bab fight korea dgn sifu karate askar jepun...touching story and great fighting skills display

Choy HH September 11, 2008 at 6:27 PM  

Good day my friend,

Yup, Kuro Obi is a very realistic Japanese martial art movie.

Though...it took sometime to dload it... pirated version..haha.

ChoyHH

Admin April 25, 2010 at 11:46 AM  

Cuba saudara cari cerita "Fighter In The Wind".

Ayasu Kuro-Obi April 25, 2010 at 11:55 AM  

dear admin... (no name ka)..

Fighter In The Wind tu pasal Mas Oyama... aku nak download byk kali fail la.. seeder kurang... kalau ada copy pos la satu kat aku...hehehe...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Brownium by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP