As Strong As He Is

March 31, 2009

STRONG FINISH....
video
What You Do When You Fall Down?

...
{Go Ahead!}

Edited on 5/04/2009:
Nick Vujicic - Man With Life Without Limbs...




Read more...

Aku Jawab...

March 25, 2009

Ok lah Kak Pah... ini jawabannyaa.....
(selepas diwarning dalam e-mail Tok Kapor)

Tag : Make a list of what u want on your birthday.
1. Rahsia ... dah dapat
2. Receive wish from my wife early in the morning
3. Signboard Do-Jang secara rasmi ... dah pasang yesterday ... unplanned
4. Jam Mahal - mahal sikit dari pasar malam punya pun takpe
5. Make my old adult taekwon-do students sparring with tehniques & confidence ... berjaya semalam ... macam singa
6. Arsenal Goodies
7. Majlis Baca Yaasin di Do-Jang
8. Make-Up kereta sikit.

-- Then? ... Lapan je ye...

Many gratitude to my students & friends yang ingat birthday. Not like before, I even forgot my own birthday. Normally surprised by my wife in the morning.

~ Sambut Birthday dengan melepak dan mengayuh di Pantai Chendor ~
(click the image to enlarge)


Added 3:30PM:-

~Thank you Amal Hakimah for this:-


Read more...

Cekur-Cekur Ah...Cekak-Cekak Ih...

March 24, 2009

Panjangan dari blogger Sharifuddin, Adam & Eizam dan komen-komen berkaitan...

Semasa di Kusza - saya berjaya meyakinkan pihak atasan kolej untuk membenarkan penubuhan persatuan berbentuk seni bela diri. Polisi mereka menghalang kegiatan seni bela diri di dalam kolej mungkin ada sebabnya - yang pasti pengamal seni pada masa itu mungkin terlibat dengan pergaduhan. Kelulusan persatuan taekwon-do dikurniakan bersama-sama dengan persatuan silat - sudah tentu tidak adil jika mereka hanya luluskan taekwon-do sahaja, sedangkan penggemar silat sudah lama memohon aktiviti mereka diterima sah sebagai sebuah kelab. Bukan senang nak bertapak. Hubungan saya dengan sesetengah pelopor silat di situ agak baik dan pernah kami berlatih free-sparring bersama.

Satu malam pulang dari kuliah, saya lalu hadapan foyer Dewan Besar Kusza, di situ rakan-rakan silat sedang giat berlatih tempur. Salah seorang ajak saya sparring - saja cuba-cuba katanya. Saya cakap nanti saya naik tukar seluar martial arts sekejap - bimbang koyak. Eh tak payah katanya, lambat, pakai slack tu je. Saya pakai baju melayu putih dan seluar kerja warna hitam. Sayang baju melayu putih, saya tanggal baju sambil tunjuk body gedeber. Pakai body protector silat (berat). Ingat lawan yang mencabar pakai body protector, tapi tak pakai - dia tak nak sparring. Lawan dengan rakan silat yg sekarang dah jadi ustaz Azizi (tahap silat dia org gelar papan sekeping). Dia ni ok dan tak sombong - boleh buat kawan. Perlawanan tak ada kalah tak ada yang menang tapi terpaksa dihentikan sebab rakan saya tu mata dia dah pedih kena ibu jari kaki saya - sorry la ustaz. Kemudian dengan Fadhil (gurulatih - wakil untuk SUKMA Trg), pun terpaksa stop - silap saya reverse kuat sangat kena buah pinggang - masa tu dia nak ajar saya teknik baru - sori la ustaz Fadhil. Dua-dua okey dengan saya. Kami berbincang untuk anjur demo silat sempena ISTAC 1996 di KUSZA - lebih kurang 1,500 peserta. Tapi still yang mencabar tak nak sparring - katanya anak-anak buah cukuplah. Tapi yang si Fadhil tu anak buah jugak ke???

Transfer ke UIA Gombak - saya join Karate Shotokan dan WTF. Lecturer masa tu Dr.Zaid - org tua yg suka naik gunung dan pemegang 2nd Dan Shotokan. Semasa dia berjawatan dekan HEP, aktiviti lasak dan martial arts - tanpa mengira jenis - semua dpt sponsor baik punya. Satu ketika saya berbual dengan Dr.Zaid, dia menceritakan pengamal silat Cekak di UIA suka merendah-rendahkan seni lain dan pernah satu ketika mereka mengatakan silatnya tidak mungkin dapat ditewas lawan. Maka terjadilah satu insiden bila sekumpulan pelajar Russia tidak berpuas hati dengan seorang pengamal silat ini dan pesilat malang ini dipukul teruk dalam lif. Mana perginya buah silat yang terhebat yang diagung-agungkan sangat. Sejak insiden itu mulut mereka agak terkawal, hati mereka barangkali mungkin tekad yang silat mereka itu tetap yang terhebat - seni lain cap ayam - mungkin.

Bukan semua pengamal silat begitu. Kebanyakannya adalah waras, baik dan memahami kepelbagaian seni. Kita juga tidak boleh mengatakan taekwon-do kita adalah terbaik kerana penumpuan terhadap teknik seni bela diri / self-defense. Taekwon-Do atau Taekwondo atau Tae Kwon Do semua pronunciation yang sama. Saya yakin rakan-rakan bersetuju yang menjadi kita lebih baik adalah pembawaan, matlamat dan nilai-nilai murni serta elemen tradisional.

Cerita orang silat cakap besar belakang ni tak habis. Selepas tamat pengajian dari kolej, masih ada yang kenal dan tahu yang saya daripada Kusza - dan masih ada cerita pelik yang suka sebut nama saya contohnya "Setakat turning kick Hj.Saiful tu saya kuis dengan jari je." - salah seorang peserta grading yang cakap beritahu ada tok guru silat cakap macam tu - masa tu Master Najmi pun ada - dia gelak je - saya pulak yang bengang - tapi fikir-fikir biar la anggap seronok kita dengar.

Cabaran seterusnya adalah di Do-Jang saya terbaru. I rest my finger first, lets throw the Jew down the well....

"Buat Pada Nak Kondengnya Taekwon-Do Kita.........."
(Gaya percakapan frasa di atas hendaklah dirujuk kepada En.Sharifuddin kita atau Mang Dungun....sila rujuk maknanya sekali)


Relevant links:
1) http://dinstkd.blogspot.com/2005/08/silat-cekak.html
2) http://eizam1974.blogspot.com/2009/03/tkd-dan-agama-satu-cabaran.html
3) http://admtkd.blogspot.com/2009/03/tkd-ada-unsur2-keugamaan.html

Read more...

Throw The Jew Down The Well !

March 23, 2009

video

In my country there is problem,

And that problem is transport.
It take very very long,
Because Kazakhstan is big.

Throw transport down the well,
So my country can be free.
We must make travel easy,
Then we have big party!

In my country there is problem,
And that problem is the Jew.
They take everybody's money,
They never give it back.

Throw the Jew down the well,
So my country can be free.
You must grab him by his horns,
Then we have big party.

If you see the Jew coming,
You must be careful of his teeth.
You must grab him by his money,
And I tell you what to do...

Everybody!

Throw the Jew down the well
So my country can be free
You must grab him by his horns
Then we have big party

Throw the Jew down the well
So my country can be free
You must grab him by his horns
Then we have big party!

Read more...

Hacker Pengacau Laman

March 19, 2009


Pernah seketika laman www.taekwondo-terengganu.com di'hack' oleh extremist Muslim Turkey. Kandungan laman ini bertukar menjadi mesej yang menggambarkan kemarahan mereka terhadap kekejaman Yahudi. Walaupun mesejnya agak murni, tindakan mengacau-ganggu laman bukan miliknya memburukkan lagi nama yang mereka perjuangkan. "Perjuangang korok kering mung, cara mu saloh."

Laman taekwon-do rakan saya seperti Dins Taekwon-Do Academy pun pernah kena hack dengan kandungan porno. Meletup nama DTA tersohor diseluruh penggemar taekwon-do - agaknya lah.


So macam mana nak buat kalau perkara ini terjadi. Sebagai webmaster, sekiranya anda bertaraf pro yang tahu mengendalikan DNS mungkin boleh mengambil langkah yang cepat dengan mengubah kembali laluan jika laluan asal laman dipesongkan ke laman hacker (redirect). Tapi kalau tahap webmaster kebanyakan (bukan pro) seperti saya jalan terpantas adalah menghubungi syarikat pengendali server dan melaporkan perkara ini. Biasanya mereka akan off-kan dahulu laman kita yang tercemar dan "mencuci" sehingga kembali normal.



Kadang-kadang webmaster tak sedar yang kandungan lamannya dicemari oleh hacker. Kalau setakat mesej dan iklan bertulis mungkin ok, tapi kalau dah tersiar gambar-gambar yg gitu-gitu - malu lah juga. Jadi kena prihatin.

Forum juga tidak terkecuali. Kebanyakan forum menerima pengguna/user dengan mudah dan apa-apa posting termasuk muat-naik gambar bebas dilakukan. Jadi moderator forum harus prihatin dengan sentiasa memantau. Forum MGTF pernah dimasuki "pencuri", tapi forum ini terdiri daripada lebih dari seorang moderator dan mereka bertindak menangani masalah dengan baik. Syabas moderator-moderator Forum MGTF.

Hari ini saya browse through satu forum taekwon-do dan malangnya isi-kandungnya telah tercemar. Menu forum mempunyai tajuk-tajuk menarik dalam taekwon-do seperti Pattern dan Teknik. Malangnya dalam semua tajuk-tajuk pasti mempunyai anak tajuk yang "tercemar". Mungkin moderatornya sendiri lama tak login. Harap dapat bertindak.









Read more...

Arshavin, M.U., Liverpool...

March 16, 2009

The other REDS ....



Arshavin's First Goal For Arsenal ...



Andy ni menate pendek tapi gagoh...kelah kelah...


This Week Dream Team ...


The next Maradona is Russian...

Read more...

Kanak-kanak Dojang

"Menjadi kesilapan apabila ibubapa menghantar anak-anak mengikuti kelas taekwon-do dengan hasrat menyerah beban mendisiplinkan anak-anak dan dengan hasrat melihat anak-anak maju (kenaikan talipinggang) dengan kadar yang cepat semata-mata kerana melihat mereka seronok...."


Artikel ini saya peroleh dengan kebenaran penulis bebas yang juga pengamal taekwondo di Milwaukee.

Tajuk: CHILDREN IN THE DOJANG by Rachel David

I have been inspired to write up a set of guidelines as to how a child relates to members of a martial arts community. It’s a general thing I wish that all parents would be able to see before sending their children off to train. I’ve seen a lot of good kids enter our community, but after some bad kids (and parents) started entering the scene, some groups became skeptical of allowing children to train. I don’t think that the situation is nearly as bad as some believe, but I think that we do need to talk to children and their parents before they begin training.


Martial Arts for Children


As a high belt in a Martial Arts school, I’ve seen people come and go and while each person is individual, a fact remains: attitudes stay the same. Children and their parents approach the Martial Arts with certain attitudes – for better or for worse – and I think it helps to have a little idea of what roles children should play in the dojang.


How early can a child start?


It’s a tough question that requires parents to take an objective look at their children. While they may be ahead of their age, are they prepared to shoulder the responsibility of being a member? I generally say that school-aged children are about as young as a child should be, but if your child shows great maturity and understanding, then use your best discretion. The most important thing is to make sure that your child understands the work that’s involved in training. Historical facts, simple Korean words, patterns, the list goes on – if s/he won’t be discouraged by all that, it might be time to enroll!


Attitude


Attitude is the biggest downfall in dojangs today. Parents become angry about testing procedures and children take their new-found talents to the playground. I’m going to have to be a bit stern about this, but that’s only because a few bad apples have gone and ruined the bunch. Here are a few things to remember:


1. We are not a behavior counseling center – our schools do instill a sense of discipline, but it only works if the student is willing to cooperate. It’s the parents’ responsibility to deal with a sassy mouth at home and an unruly child is bad for both our community and the obedient children.


2. The Martial Arts are for defense – we are given an unfair advantage in any fight and we find it irresponsible to run around boasting. I’ve met “black belts” outside my school who thought that they were better than everyone; they clearly missed the boat. Please talk to your children about time and place: the time for martial arts is during practice and the place is the dojang or practicing at home.


3. You are not the exception to the rule – instructors are very understanding of problems. We all have physical difficulties (my back prevents me from many things!). However, we can’t jeopardize the rest of our community. For example, a child acting in a fit of rage in our dojang is dangerous. Allowing a child to test for rank when he isn’t up to his best ability demeans the other students. We just want to keep things fair.


The Benefits


I’m sorry for all the previous negativity, but it was the nitty-gritty that we should cover first. Let’s switch to something a bit more positive: the benefits of training.


Allowing a young one to train reaps huge benefits, providing that the child is ready. They have a sense of community early on and I find that they end up gaining maturity. In fact, I met a 13 year old black belt (I was 19 and a red belt) who was a kind and understanding teacher. He took his leadership responsibilities seriously and helped me accomplish a number of things.


I’ve also found that the children are the most welcoming members. They will greet new members with a smile and a helping hand. They respect everyone – a quality which lacks in all people (not just children) these days. Children are not limited by their ages in the dojang: they’re just as expert as the rest of us.


The Bottom Line


The bottom line is that no one knows a child better than the parent. When you think the child is ready, start investigating schools. It’s tough going at first, but after plugging away, a child could develop a love for this life-long sport.




Read more...

March Award To...

March 13, 2009


Read more...

ISU PPSMI

Isu Pengajaran dan pembelajaran sains dan matematik dalam Bahasa Inggeris

Disiar dengan kebenaran saudara Khairul Ariffin Mohd Munir, my college-mate - a taekwondoist - born to be leader...









Jawapan Balas Dalam The Nut Graph:
http://www.thenutgraph.com/muslim-ngos-split-over-english ;

Assalammualaikum dan salam sejahtera;

Saya berpandangan bahawa ramai pihak telah salah anggap tentang isu PPSMI. Kumpulan yang membantah PPSMI tidak pernah menafikan kepentingan bahasa Inggeris sebagai bahasa yang penting untuk dipelajari. Kita menentang polisi bukan isu kepentingan bahasa Inggeris.

Namun yang tersilap di sini ialah pendekatan atas nama kemajuan, pelajaran Sains dan Matematik dikorbankan sedangkan kita tidak pernah mengubah dasar cara / kaedah dan metodologi pengajaran bahasa Inggeris. Kaedah pelajar diajar masih tiada perubahan.
Kita mengubat sesuatu tanpa tahu apa penyakitnya. Tanpa tahu apa puncanya. Kita selalu tersilap ... namun padahnya adalah pada generasi akan datang.

Saya kini belajar di Glasgow untuk pengajian Master, saya bersyukur saya mempunyai asas bahasa Melayu yang kukuh menyebabkan saya mempunyai kerangka berfikir yang "istimewa" berbanding dengan pelajar lain. Saya juga berjumpa dengan pelajar-pelajar kursus Engineering/Kejuruteraan di sini sebagai contohnya tidak mempunyai masalah walaupun mereka merupakan pelajar Melayu. Saya juga berjumpa dengan pelajar German, Korea, Perancis, yang mana bahasa pengajaran mereka ialah bahasa ibunda, mereka masih tiada masalah belajar malah lebih baik dalam pelajaran. Cuma satu yang saya tahu, ialah kaedah pembelajaran bahasa Inggeris mereka jauh lebih ke hadapan berbanding kaedah yang kita gunakan. Saya juga mendengar komen daripada seorang professor di SOAS London bahawa polisi PPSMI yang dibuat oleh kerajaan ini tidak menguntungkan kerana ia akan mencabut nilai budaya dan nilai jatidiri masyarakat Malaysia. Kita pernah kehilangan tulisan jawi ... kita juga kini mula hilang jatidiri ... kelak anak bangsa kita tidak tahu lagi atau mungkin geli menggunakan bahasa Melayu kerana bahasa itu hanya jadi bahasa pasar, hilang nilai intelektualnya, hilang nilai persuratannya.

Bagi yang ingin maklumat lanjut sila layari laman web kumpulan prihatin : http://www.prihatin.net/ Elok juga kepada yang tidak bersetuju menyiasat dahulu mengapa bantahan ini dibuat. Banyak kajian kita telah kemukakan dalam mebantah ini. Elok juga individu seperti Dr Syed Alwi kemukakan kajian empirikal yang menyokong kepentingan dan manfaat polisi PPSMI. Saya kesal juga membaca pandangan Pewaris dan PPIM yang secara jelas tidak memahami isu ini secara lebih mendalam.

Elok juga membaca buku "Kenapa Kami Membantah" tentang isu PPSMI tebitan PTS Sdn Bhd.
Boleh muat turun melalui: http://www.kongresbahasa.org/?
p=199 atau http://www.kongresbahasa.org/wp-content/uploads/2006/11/ebook-mengapa-kami-bantah.pdf

Sekian.

Khairul,
Glasgow, United Kingdom



Read more...

Petai the "Stink Beans"

March 12, 2009

Herbs & Cures
Sharing an email from friend of mine:-

Wiki:-
Parkia speciosa (petai, bitter bean,sataw, twisted cluster bean, yongchaa, yongchaak, zawngtah or stink bean), is a plant of the genus ParkiaFabaceae. It bears long, flat edible beans with bright green seeds the size and shape of plump almonds which have a rather peculiar smell, characterised by some as being similar to that added to methane gas.



ADVICE FROM UKM MEDICAL DOCTOR

Little did you know ...... after reading THIS, you'll NEVER look at petai in the same way again!

Petai
contains three natural sugars -sucrose, fructose and glucose. Combined with fiber, petai gives an instant, sustained and substantial boost of energy. Research has proved that just two servings of petai provide enough energy for a strenuous 90-minute wor kout. No wonder petai is the number one fruit with the world's leading athletes. But energy isn't the only way petai can help us keep fit. It can also help overcome or prevent a substantial number of illnesses and conditions, making it a must to add to our daily diet.


Depression:

According to a recent survey undertaken by MIND among people suffering from depression, many felt much better after eating petai. This is because petai contain tryptophan, a type of protein that the body converts into serotonin, known to make you relax, improve your mood and generally make you feel happier.


PMS(premenstrual syndrome):

Forget the pills - eat petai. The vitamin B6 it contains regulates blood glucose levels, which can affect your mood.


Anaemia:

High in iron, petai can stimulate the production of haemoglobin in the blood and so helps in cases of anaemia.


Blood Pressure:

This unique tropical fruit is extremely high in potassium yet low in salt, making it perfect to beat blood pressure. So much so, the US Food and Drug Administration has just allowed the petai industry to make official claims for the fruit's ability to reduce the risk of blood pressure and stroke.


Brain Power :

200 students at a Twickenham (Middlesex) school were helped through their exams this year by eating petai at breakfast, break, and lunch in a bid to boost their brain power. Research has shown that the potassium-packed fruit can assist learning by making pupils more alert.
Understand that bananas contain lot of potassium too so eat more banana. Just look at those monkeys, they are really active, alert, smart and cunny too!!

Constipation:

High in fiber, including petai in the diet can help restore normal bowel action, helping to overcome the problem without resorting to laxatives.


Hangovers:
One of the quickest ways of curing a hangover is to make a petai milkshake, sweetened with honey. The petai calms the stomach and, with the help of the honey, builds up depleted blood sugar levels, while the milk soothes and re-hydrates your system.

Heartburn:
Petai has a natural antacid effect in the body, so if you suffer from heartburn, try eating petai for soothing relief.

Morning Sickness
: Snacking on petai between meals helps to keep blood sugar levels up and avoid morning sickness.

Mosquito bites
: Before reaching for the insect bite cream, try rubbing the affected area with the inside of the petai skin. Many people find it amazingly successful at reducing swelling and irritation.

Nerves:
Petai is high in B vitamins that help calm the nervous system.

Overweight:
Studies at the Institute of Psychology in Austria found pressure at work leads to gorging on comfort food like chocolate and crisps. Looking at 5,000 hospital patients, researchers found the most obese were more likely to be in high-pressure jobs. The report
concluded that, to avoid panic-induced food cravings, we need to control our blood sugar levels by snacking on high carbohydrate foods every two hours to keep levels steady.

Ulcers:
Petai is used as the dietary food against intestinal disorders because of its soft texture and smoothness. It is the only raw fruit that can be eaten without distress in over-chronicler cases. It also neutralizes over-acidity and reduces irritation by coating the lining of the stomach.

Temperature control
: Many other cultures see petai as a 'cooling' fruit that can lower both the physical and emotional temperature of expectant mothers. In Holland, for example, pregnant women eat petai to ensure their baby is born with a cool temperature.

Seasonal Affecti ve Disorder (SAD) :
Petai can help SAD sufferers because they contain the natural mood enhancer, tryptophan.


Smoking:
Petai can also help people trying to give up smoking. The B6, B12 they contain, as well as the potassium and magnesium found in them, help the body recover from the effects of nicotine withdrawal.

Stress:
Potassium is a vital mineral, which helps normalize the heartbeat, sends oxygen to the brain and regulates your body's water balance. When we are stressed, our metabolic rate rises, thereby reducing our potassium levels. These can be rebalanced with the help of a high-potassium petai snack.

Strokes:
According to research in 'The New Engla nd Journal of Medicine, ' eating petai as part of a regular diet can cut the risk of death by strokes by as much as 40%'.

Warts:
Those keen on natural alternatives swear that if you want to kill off a wart, take a piece of petai and place it on the wart. Carefully hold the petai in place with a plaster or surgical tape!


So, as you can see, petai really is a natural remedy for many ills. When you compare it to an apple, it has four times the protein, twice the carbohydrates, three times the phosphorus, five times the vitamin A and iron, and twice the other vitamins and minerals.. It is also rich in potassium and is one of the best value foods around. So maybe its time to change that well-known phrase so that we say, 'A Petai a day keeps the doctor away'.

Note to my friend esp.Kepet : "Rugi la mu dok makang sayur. Tapi aku tahu mu akan cuba blender petai ni buat air, anggaplah ia air tebu."


Read more...

Family Day 2009

March 08, 2009

This time we planned a trip farther a bit; we flew to Langkawi Island. Some of them were first timers plane passengers. Think this would be one of their best experience. Hectic but fun.

Among pics taken.

Also joined in this trip my young Kuro-Obi Aizuddin & Takhairi.
More pics at

Office Family Day 2009 - Langkawi

Read more...

Happy Birthday To My Wife

March 02, 2009

Happy birthday to my beloved wife.
Also to my senior staff Kak Azie and my Kuro-Obi Nasree.
Add Image

Read more...
Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Brownium by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP