Hantu "W"

July 19, 2011

Kisah semasa di KUSZA dulu, masa duk asrama Blok Abu Bakar...

Suatu pagi aku balik ke asrama dari rumah aku dengan menggohek motor bruce lee ku yg bijok, sampai kat bilik, jiran aku tegur:-

Jiran : "Mu dok dengo citer ke? Roommate mu kena 'ngosek'" 

Aku: "Dok pon, dia gi mana doh?"

Jiran:"Ada tu dlm bilik si "A".

Aku gi la cari dia, nok tahu citer, masuk bilik A :-

Aku:"Weh W, guaner mung aku dengo mu kena ngosek?"

W: "Biasa la, x dok mende pon."

W mcm xmboh citer panjang, muka buat selamber mcm macho.

W: "Dok la, aku semalam aku masuk bilik mung, aku letih ngak aku tetido atas katil mung, pahtu pagi tadi nok bangun dokleh, aku rasa doh ni kena tindih ah ni"

Aku: "Doh mung wat ganer?"

W:" Aku rilek jer, aku teringat ah ayah aku pernah org panggil mintak tolong sbb ada student kena histeria, ayoh aku selamber je cakap kat jin tu 'baik mu tubik, kalu dok aku bahang mu'...molek2 ada budok tu baik selalu...."

Aku: "Doh mung bahang ah hatu hok tindih mung? Biser ngak mung..."

W: "Hah, dok dang bahang dia lari dulu...Dia gini, kalu mu takut ke hantu, koho dia kaca mung...Aku geram ngak aku sound ah 'Mari ah nok gocoh!'..."

Mmmmm gitu weh...molek gok petua tu, tadok terlibat bacaan pelik2..satu motivasi yg berguna.... W pun napok cool je, aku tabik ah dia.

Aku pun gi kat bilik Jiran aku, citer pasal W kena tindih ni.... Selama aku tido situ tadok pulok mende2 hok ngaca aku.... Kebetulan dalam bilik Jiran aku tu ada kawan2 lain mari lepak.... Semua ketawa besor bila dengar aku olah balik citer W tadi... Aku heran, aku tanya bakpe pulok???"

Geng 1: "Weh, dia citer gitu ke mung? Aku rasa macam lain je kejadian tu..."

Geng 2: "Ajok gocoh mende, dia lari berapok (lintang-pukang) mitok tolong siap kabo aku kena tindih, aku kena tindih...muka pucat kesi...."

Sejak dari hari tu, W segan nak landing atas katil aku...Katil dia bolok penuh buku, katil orang gok jadi mangsa.... 

Tapi W tetap orang respek... Semua sahabat sayang dia... Identiti W dirahsiakan, yang tahu siapa dia buat2 tak tahu je laa...


Ahad lepas aku tembo 160km/hour ke KT utk ambik ayah aku, sementara tu rasa mcm nak visit pejabat kawan lama.... Tanya khabar.... Sihat molek dia, dan kebetulan ditakdirkan dapat juga jumpa senior SHAMS, the legendary Pok Ya (cakap Arab fluent dari skoloh lagi doh)... Semoga murah rezeki....


 'AZIZ & CO
Kuala Terengganu


"Pok Ya The Legend"

3 comments:

ajako July 28, 2011 at 10:55 AM  

Ku rasa ku kenal W itu...Kusza mmg byk citer serem...

bloghok October 25, 2011 at 12:59 PM  

xdok atu pun kat kusza..pelawok nguh

Ayasu Kuro-Obi October 25, 2011 at 1:01 PM  

bloghok: atu xdok, setan ada la... student jadi atu lepak atah beranda isak rokok....haha

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Brownium by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP