Office Trip To Sumatera Barat

June 07, 2010

What a hectic week but a worthy trip and we were once "millionaires" ....  

Kami ke negeri kelahiran HAMKA, tapi tak sempat melawat ke rumah kelahiran beliau di Tasik Maninjau. Kalau nak pergi lagi pun ok, kena plan 3 - 4 hari baru puas hati sbb perjalanan dari satu lokasi 'wisata' ke satu yg lain agak jauh, habis masa dalam bas. Gunung berapi pun boleh pergi kalau trip dilanjutkan lagi.   Makan minum group kami amat puas hati...selera nasi padang asli .... Kpd ahlul bayt ofisku, nak pergi jauh lagi?... "kerja kuat & berdoa semoga rezeki bertambah"





  • Pusat Sulaman Hjh Rosma di Bukittinggi menjalankan kerjasama dengan kerajaan Negeri Kelantan  sbg medan latihan anak-anak Melayu yang ingin belajar cara sulaman halus ala Hjh Rosma (kini berusia kurang lebih 80thn).
  •  Tanah berbukit, bersungai dan udara nyaman menjadikan sebahagian besar bumi Bukittinggi ini subur dengan tanaman.
  • Ikan air tawar segar. Boleh dikatakan setiap rumah kediaman dikelilingi kolam ikan sendiri.  Sawah padi juga hijau yang amat.
  • Bukittinggi juga mempunyai peninggalan sejarah yang banyak, juga menjadi negeri kelahiran ulama.

LAGI GAMBAR DI LINK ALBUM:   Office Trip 2010 -Sumatera Barat

5 comments:

ajako June 9, 2010 at 11:18 AM  

penah sampai sana tahun 2006, mmg best...

Ayasu Kuro-Obi June 9, 2010 at 11:35 PM  

ajak, dokleh ckp jawa sana deh, ckp minang aje...

ajako June 14, 2010 at 11:49 AM  

tau ji...sib baik org rumah org minang, leh dpt telekong murah kat jam gadang

Ayasu Kuro-Obi June 14, 2010 at 2:54 PM  

waa beruntung ah mu... atap rumah buat mcm minang la jak, cantik...

jam gadang? hihi...pagi2 pun syok situ jak, sejuk nyaman, org2 aktif senamrobik & jogging...

aku paling suka tgk sayuran, sawah, buah2, sungai kat sana...

ajako June 16, 2010 at 9:59 AM  

atap rumah? alahai, rumah teres cam ambe ni mane leh buat camtu...tp mkn kat tgh bendang sambil bagi makan kat ikan tu mmg syok...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Brownium by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP