Thank You Mr.President

June 30, 2010

BERITA #1

Obama presents award to former Beatle McCartney

June 03, 2010

McCartney (left) holds his award next to Obama at the White House in Washington June 2, 2010. — Reuters pic
WASHINGTON, June 3 — President Barack Obama presented Paul McCartney with a lifetime achievement award for his contributions to popular music yesterday night, and the former Beatle sang the song “Michelle” with first lady Michelle Obama looking on.



BERITA #2
Klik untuk besarkan .. kasi clear baca  

Tahniah la Grangmaster SS... kerana mendapat GOLD AWARD daripada Mr. President Barrack Osama...ehh...Obama...  Terus masuk paper tu....
Lantas ambe pun dapat la sms dari Tok Guru, message yg diforward oleh GM ke TG... sampai kat ambe...ambe rasa "ehh ???" ...."emmmmm" ......"hummmm???" ..... 

BERITA #3
Mr. SN Ashari the second Malaysian received award from Obama ... Khepok Lekor Daily

Tahniah la kepada diriku sendiri... terima kasih juga tuan presiden....kerana men-award-kan ambe benda yang sama sejibikk dengan apa yang makhluk di atas dapat.... Berkat doa Tok Guru jugok ni...dia ada cakap sama dia punya colleagues..."Hah, lepas ni mu orang tengok student I pun akan dapat award tu...... apa nak sombong sangat...."  Tu yang Tuan Guru cakap kat ambe, dia kabo, dia kata gitulah kat ketua2 jurulatih yang contact dia nak maklum pasal GM dapat menatang ni....  
 Malu la nak pakai....bagi main kat anak lah...
Achievement macam ni sepatutnya tak masuk paper pun... Program yang guna nama mr.president ni bertujuan utk rakyat Amerikiyyah yang mempromosi gaya hidup sihat dan inginkan satu pengiktirafan untuk diri sendiri, demi kepuasan diri dgn apa yang dicapai menerusi log-log aktiviti HARIAN yang diisytihar secara online....  Tujuannya memang bagus.... dan sesiapa saja yang fikir layak...boleh apply...  

Dan Mr.President takde masa nak present award tu atau nak sign semua sijil... All printed signatures. Tenyeh kredit kad tu mu dapat ahhh....


"SYUKRAN JAZIIILAN MR. BREZIDEN"



p/s: Ada sesiapa yang nak? ...ada spare lagi ni...
 




RENUNGAN:-

و حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ الْمُثَنَّى وَمُحَمَّدُ بْنُ بَشَّارٍ وَإِبْرَاهِيمُ بْنُ دِينَارٍ جَمِيعًا عَنْ يَحْيَى بْنِ حَمَّادٍ قَالَ ابْنُ الْمُثَنَّى حَدَّثَنِي يَحْيَى بْنُ حَمَّادٍ أَخْبَرَنَا شُعْبَةُ عَنْ أَبَانَ بْنِ تَغْلِبَ عَنْ فُضَيْلٍ الْفُقَيْمِيِّ عَنْ إِبْرَاهِيمَ النَّخَعِيِّ عَنْ عَلْقَمَةَ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مَسْعُودٍ
عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ لَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ مَنْ كَانَ فِي قَلْبِهِ مِثْقَالُ ذَرَّةٍ مِنْ كِبْرٍ قَالَ رَجُلٌ إِنَّ الرَّجُلَ يُحِبُّ أَنْ يَكُونَ ثَوْبُهُ حَسَنًا وَنَعْلُهُ حَسَنَةً قَالَ إِنَّ اللَّهَ جَمِيلٌ يُحِبُّ الْجَمَالَ الْكِبْرُ بَطَرُ الْحَقِّ وَغَمْطُ النَّاسِ
(MUSLIM - 131) : Dan telah menceritakan kepada kami Muhammad bin al-Mutsanna dan Muhammad bin Basysyar serta Ibrahim bin Dinar semuanya dari Yahya bin Hammad, Ibnu al-Mutsanna berkata, telah menceritakan kepada kami Yahya bin Hammad telah mengabarkan kepada kami Syu'bah dari Aban bin Taghlib dari Fudlail al-Fuqaimi dari Ibrahim an-Nakha'i dari Alqamah dari Abdullah bin Mas'ud dari Nabi shallallahu 'alaihi wasallam, beliau bersabda: "Tidak akan masuk surga, orang yang di dalam hatinya terdapat seberat biji sawi dari kesombongan." Seorang laki-laki bertanya, "Sesungguhnya laki-laki menyukai apabila baju dan sandalnya bagus (apakah ini termasuk kesombongan)?" Beliau menjawab: "Sesungguhnya Allah itu bagus menyukai yang bagus, kesombongan itu menolak kebenaran dan meremehkan manusia."

4 comments:

EIZAM June 30, 2010 at 10:49 PM  

tahniah saudara saiful kerana berjaya harumkan nama negara di persada antarabangsa. kiranya saudara ini adalah 4 org la dalam dunia. satu, paul macartney, dua dato gm, tiga saudara..4? (apakah beta?)

Ayasu Kuro-Obi June 30, 2010 at 10:58 PM  

ya benar tuan....

sebenarnya akhir bulan julai ini akan ada 5 lagi anugerah Gold Award Berek Ubama...

hamba yakin lambat laun tuan hamba akan dihubungi oleh special service Mr.president... tatkala itu boleh la hamba minta sponsor...

boleh rujuk di sini utk tgk "sapa yg menanggg" - (ayat ibrahim pendek 40 penyamun)

http://www.merinews.com/article/mohith-agadi-wins-us-presidential-champion-award/15806876.shtml

SiR Noordin July 1, 2010 at 12:03 PM  

he he he nak nak taknak rokok

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Brownium by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP