EPL: Win & Lose & Malice

September 13, 2009

Emmanuel Adebayor faces FA action over Arsenal taunt and Robin van Persie 'stamp'
Centre of attention:
Emmanuel Adebayor and Robin van Persie were in thick of it at City of Manchester stadium

English Premier League, team aku kalah (arsenal) dan menang (liverpool). Aku ni silent-fan of liverpool, jadi fan sejak zaman Bruce Grobbelaar. No matter lah if arsenal kalah, terubat sikit bila tgk liverpool belasah kelab yang pernah pukul MU a.k.a setan merah.

Tapi yg jadi tak best tgk game bila tiada kelibat Arshavin dan ex-gunner Adebayor pulak main gila babi jahatnya. Sebenarnya dia good scorer dan tahun ni nama dia melonjak sbb every game dia ada score. Semasa dalam Arsenal lagi dia main bagus (tapi tak sebagus yang diharap fan). Mungkin sebab Arsenal ni kelab yg bayar gaji murah, so dia tak main la betul2 mcm dia main skrg turun-naik rajin nampak, dulu mmg kena chop sbg pemalas dan "tunggu ayam".

Game semalam menyerlahkan motif Adebayor yg memang bengang kerana dijual ke Manchester City. So appearance dia lebih kpd mencetuskan rasa menyampah kepada arsenal fan dan rakan-rakan dia dulu di arsenal.

I was a fan of Adebayor, walaupun dia main di kelab lain, until last night - so unprofessional & unethical. Tak macam Arshavin (so far). Former Arsenal stars mcm Henry, Vieira, Petit, Anelka etc. takde pernah buat mcm Adebayor bila bertembung dgn kelab lama mereka.

Game semalam byk dia tackle arsenal players bermula dengan Fabregas, peteh keting belakang, lepas tu dia lenyek muka Van Persie dan paling ketara bila dia score n berlari ke arah penyokong arsenal - saja nak cetus kemarahan - pengadil terus bagi kad kuning...

But thanks anyway to MU sbb kalahkan the Spurs, close rival to Arsenal. Bravo Liverpool & well done Arsenal for breaking the clean-sheet record of Man City. And welcome back Tomaz Rosicky yg dapat score semalam.

Aku predict this season Chelsea will be the Champion for its resource and great players, most important is their consistency.

Last night aku tak tidor...bulan-bulan puasa biasanya mmg takleh tido malam.....sambil ditemani Solat Terawih Dari Al-Haram dan sambil menghabiskan juzuk.... qaliilan-qaliilan soro jabalan.......dang ah abih ke guaner ustaz pie?

Still sokong Arsenal. "Love the game, not the club....
"



Telegraph.Co.Uk

Emmanuel Adebayor faces FA action over Arsenal taunt and Robin van Persie stamp


Robin van Persie has accused Emmanuel Adebayor of a “mindless and malicious” stamp on his face during Manchester City’s 4-2 win over Arsenal.


The Togo international may also face a Football Association probe for running the length of the Eastlands pitch to taunt his former club’s supporters after scoring Manchester City's third goal.

The Arsenal striker was left with a gashed cheek but Adebayor escaped without a yellow card. “He set out to hurt me,” Van Persie said. “I have not received an apology from him. He had his own agenda today and that is bad for the game we all love.


Soccernet.com
Andrew yates
Adebayor celebrates in front of Arsenal's fans/GettyImages




2 comments:

EIZAM September 15, 2009 at 4:06 PM  

ya betul...lagi kurang ajas astro sport dinaikkan fee...ceh...

liverpool...no more calsberg. welcome standchart. Baru boleh beli jersey liverpool.....u never walk alone

Ayasu Kuro-Obi September 15, 2009 at 11:33 PM  

Liverpool dpt tajaan record breaking - huge resource utk cari stars.. I bought liverpool jersey before calsberg sponsor (Candy - turned out jenama arak jugak, mana aku tahu)... tapi sblm tu Crown Paints - zaman John Barnes).. Tgk la dulu next season kalau Standard Chartered blh la beli...depend on design also

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Brownium by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP