Album Aidilfitri 2009

September 27, 2009

Tahun ni pagi raya di Kerteh rumah abg ambe (first time bukan beraya di kampung ambe, dan bukan kampung bini ambe).... Maybe next year kembali beraya di Simpang Tok Ku. Still this is Raya...Hari Untuk Kita Bergembira Bersama Keluarga.... Paling happy pada akhir Ramadhan dan malam raya tu ialah anak-anak ambe sebab dpt main kolam & main bunga api sama sepupu-sepupunya... Special raya ni hari ulangtahun kelahiran ayah ambe Mahaguru Tn. Hj.Ashari Hj.Ali An-Najjari yg ke-70 ..


(klik untuk imej lebih jelas)


Seperti biasa Raya di KT kami tak keluar sangat. Rumah mertua mcm rumah sendiri, wife kena layan tetamu. Maklumlah ibu mertua berkerusi roda. Tok Wan pula umur dekat 100 tahun (atau lebih, tapi masih kuat berjalan ke surau), ayah mertua pula biasala org kuat kampung dan ajk surau serta amil zakat, juga tukang sembelih lembu kambing - selalu je ada aktiviti luar. Patut la wife ambe bila raya je sibuk mengemas rumah mak ayah (dari dulu lagi dah mak ayah duk harap ke dia....). Kalau beraya di Simpang Tok Ku senang sikit ambe nak berulang alik dua rumah keluarga. Rumah 922B masih dalam renovation dan akan diduduki oleh my 2nd brother bersama-sama ayah, tahun depan siap insya-Allah.

Malam Raya Ketiga diisi dengan aktiviti majlis tahlil dan solat hajat....seterusnya makan-makan.

Alhamdulillah....Semoga Hubungan Kekeluargaan Sentiasa Akrab...


Vid presentation made by A. Danial Zulhilmi:-








Dua Hari Sebelum Raya kami bungkus tapai di rumah mertua, bersama cikgu Sally Mat Saleh, (bukan Sally upin & ipin):-

Solat Aildilfitri di Masjid Tengku Mizan Zainal Abidin, Kerteh




Ziarah Makam Keluarga di Pulau Duyong Besar:-

Beraya di shipyard keluarga (sebelah ibu ambe) di Pulau Duyong, warisan yang diteruskan oleh bapa saudara kami Ayah Chik Hasan .






Akhir Raya di KT bersama-sama Master Najmi di Secret Recipe:-













6 comments:

Khaldun Redza October 1, 2009 at 12:51 AM  

Salam. Lovely family, nice home and beautiful children. Alhamdulillah & Tahniah. May Allah's blessings smile upon you and family always. Amin. Salam.

Smarts Coach October 15, 2009 at 10:47 AM  

salam ayasu

lama tak dok entri ni ...
bertapa ke?

SiR N October 22, 2009 at 9:11 AM  

insyallah jika tiada aral melintang kami sekeluarga nak jalan2 Ganu ...awal Dec... cdg nak stay kat Dungun ... tengah2 leh naik KT dari situ.

Kalau ada contact2 hotel kat situ ..kabor2 la

Ayasu Kuro-Obi October 24, 2009 at 9:37 PM  

Disember? Molek tu...kalau kena tarikh boleh merasmikan rumah kami ( naik rumah) jangka boleh diduduki dalam disember... kami duduk kemaman bukan dungun. Kalau nak cari hotel dungun no problem, mang dungung buleh sponsor..haaaa

SiR N October 27, 2009 at 7:30 AM  

Insyallah nanti akan contact Mang. Cuba tarikh dok tentu lagi psl 'office assignment' byk la pulok.

Kat Kemaman ramai sedara gak belah bini aku dan abg sulung aku pung kat sana. Saje pilih Dungun ...dekat dgn Rantau Abang... hehe satu lagi nak ke KT pun dah dekat...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Brownium by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP