Ifthar Kemta & Firm

September 11, 2009


On the seat: Rahman, me, Tun, Zudin, Shahrul & John Doe
Standing Behind: Yasir, Takhairi & Abg Zul

Maghrib tadi kami berbuka bersama-sama keluarga staff pejabat dan sebilangan penganut Kemta Taekwon-Do, kesemuanya 50 orang di Bangkok Kitchen, Geliga, Kemaman.

Menu pakej x 3 meja:-
-Ikan Siakap Pet Sat |-Ikan Siakap 3 Rasa | -Ikan Siakap Padprik
-Ikan Siakap Stim Asam Boi | -Tauhu Sonkreng |-Tomyam Campur
-Daging Masak Merah |-Puyuh Goreng Kunyit |-Padprik Ayam
-Kailan Ikan Masin|-Sayur Campur |-Kerabu Seafood
-Kerabu Mangga |-Nasi Putih |-Buah-buahan |-Air Sirap Thai |-Telur Dadar
-Air Buah |-Air Teh
|-Kurma











Rahman, Tun, Me, Yasir & Zudin

Nasib baik Tun Marzuki tak tersilap pergi ke Bangkok Restoran Kerteh, 45 minit jugak tu kalau terlajak. Walau bukan semua jemputan ahli Kemta yang dapat hadir, majoriti dapat meluangkan masa berbuka bersama walau hungga dari Kota Bharu. Pelopor dari PSMZA juga hadir bersama Rahman. Si Takhairi pulak datang macam tok imam tapi datang lewat so tak boleh la dia mengetuai tahlil, pada masa yang sama dihalang dari membaca doa jemaah....

Harap-harap berpuas hati dan berselera hendaknya (mana tak selera kalau dah lapar kan). Yang ketinggalan insya-Allah kita anjur lain kali (kalau ada bajet).

Majlis ini ditaja oleh
The Firm... Alhamdulillah.



5 comments:

Khaldun Redza September 11, 2009 at 7:08 AM  

Wow! Heavy jugak menu dia. Tengok aje dah kenyang. I'm curious. Forgive my ignorance tapi apa beza Air Sirap Thai dengan Air Sirap kita? :-D Salam.

Sir Noordin Khalid September 11, 2009 at 7:49 AM  

Tu la pasal Sir Khaldum....tgk list menu sure aku sampai ni. He he he

Bila nak buat lagi?

Ayasu Kuro-Obi September 11, 2009 at 11:09 PM  

Sir Khaldun aka Kou Loong , air sirap thai made by siamese...whilst normal sirap made by our people I guess... the taste a little bit different than ordinary syrup...

Bila nak buat lagi? Tahun depan laa bang... Tapi majlis makan2 ni tak tentu masa, maybe lepas raya ni pun ada lagi..dekat akhir tahun pun ada lagi...makan aje kerja...

EIZAM September 16, 2009 at 1:29 PM  

ha bagus tu...perut dah makin ke depan la tu...ada harapan

Ayasu Kuro-Obi September 16, 2009 at 9:58 PM  

Ahhhh....aku tak kiraaa..... aku nak jugak....haummmmm....

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Brownium by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP