SMS & Email Fadhilat

November 24, 2009

Pernah terima sms atau email suruh forward kepada sejumlah kenalan, dan dijanjikan dengan pelbagai fadhilat pahala rezeki dan sebagainya???  Semalam semasa kelas dewasa di Kemaman Do-Jang, student saya si Syed tunjuk sms sebegini...kalau tak hantar berdosa atau akan ditimpa bala...kalau hantar dimurahkan rezeki....  Dia tanya nak buat ke tidak... Soalan pertama saya: Mu percaya ke?  Dia jawab: Tak lojik.   So senang, jangan layan mende2 mcm ini.  Jgn duk sibuk nak fwd.  Kalau nak balas pada pengirim asal tu takpe.... .balaslah dengan soalan : Apa dalil kamu dalam ketentuan fadhilat sebegini?   Atau terus saja nasihat: Kembalilah ke jalan yang benar, kamu ini sudah disesatkan dan perbuatan kamu ini pula menyesatkan yang lain....




3 comments:

EIZAM November 24, 2009 at 2:23 PM  

sepatutnya seblm hantar tu faham-fahamkanla dan buat siasatan. Jgn main tibai je paham dan hantar terus. Kalau dah faham tu amalkanla dan mungkin kite boleh kongsi fadhilat dgn lebih bermakna. Ini main hantar je. Seolah-olah market product yg kite sendiri tak reti apa benda nye...tak fasal fasal hantar hadis palsu

Redz da Tsar November 24, 2009 at 7:16 PM  

Ini teknik syarikat telekomunikasi untuk mendapatkan untung..

ajako November 25, 2009 at 1:52 PM  

ntah, ramai tol yg nak untung cpt...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger template Brownium by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP